De grootste vooroordelen over single moms

vooroordelen-over-single-moms
LinkedIn
WhatsApp

Ik ben heel benieuwd welke vooroordelen over single moms jij allemaal (her)kent?
Welke jij weleens gehoord hebt?
En vooral ook: hoe je reageerde op zo’n moment…

 

Bij mij was het zo, als iemand dan iets van een vooroordeel had, oh dan had ik een goed verhaal joh! Alleen zo jammer dat ik dat dan wel pas ’s avonds in bed bedacht. Op het moment zelf stond ik vaak met mijn mond vol tanden…

 

Dus misschien heb jij er wat aan als je deze vooroordelen leest, dat je alvast je briljante verhaal VOORAF bedacht hebt 🙂

 

Want wat zijn er toch veel mensen die gewoon maar alles tegen je denken te kunnen zeggen. Ze denken geen seconde na over wat het dan voor jou echt betekent.

Nou jouw kind heeft wel geluk hè, al die dubbele vakanties! Gaat ze gewoon 2x op vakantie!

 

Yeah right… Denk je nou echt dat mijn dochter het allerliefste 2x op vakantie gaat? Of als je het aan haar zou vragen, denk je dan niet dat ze allerliefste zou willen dat ze gewoon samen met papa en mama op vakantie kan?

 

En datzelfde geldt natuurlijk voor verjaardagen, kerst, sinterklaas, wonen in 2 huizen… Harstikke leuk dat dubbelleven. Het is een echte bofkont!

 

Oh, en deze is ook leuk:

Ik weet nog wel een leuke single vent voor je!

 

Alsof je als single mom gelijk een ‘desperate wife’ bent die alleen maar wil daten. En misschien komt dat moment echt wel, dat je er weer aan toe bent om te gaan daten. Maar die mensen die je zo nodig willen koppelen aan een toevallige kennis/left-over. Nee dankjewel!

 

En in het verlengde van die hierboven:

Wanneer ga je nou eens daten? Je wordt er ook niet jonger op he? Wil je geen tweede? (in mijn geval zeiden ze dat er achteraan, omdat ik 1 dochter heb)

 

Hou ’s op joh!

 

Hartstikke lief hoor dat ze je een handje willen helpen met je liefdesleven…  Maar mag ik graag zelf bepalen met wie en wanneer ik ga daten? Als ik daar zin in heb, ga ik zelf wel zoeken.

Ik zou het niet kunnen hoor wat jij doet! Een eigen huis, een baan en je kind opvoeden…

 

Tsja, je kunt moeilijk tegen een kind van 3 zeggen: Nou lieffie, doe jij het vandaag allemaal zelf even? Want vandaag kan ik het even niet. Vandaag blijft mama de hele dag in bed.

 

Het is een situatie waar ik zelf voor gekozen hebten ik weet zeker dat als jij er alleen voor zou staan, jij het ook kan! We zijn nou eenmaal powervrouwen. YEAH! En iemand die dat dus over zichzelf zegt, die kent zichzelf gewoon nog niet zo goed denk ik dan…

 

Hoe vaak heb jij deze gehoord? 

Jij hebt zoveel tijd voor jezelf, dat lijkt me wel heel lekker hoor. Dat zou ik ook wel willen!

 

Nou? Wat let je? Dan ga je OF uit elkaar of je zorgt dat je in je relatie net zoveel tijd voor jezelf neemt als dat je zou willen.

 

Waarom is het zo dat als je in een relatie zit, je geen tijd neemt voor jezelf? Het is een kwestie van doen, plannen, het jezelf gunnen. Regel het!

 

En ja, laten we eerlijk zijn. Uit elkaar zijn is toch soms ook echt het grootste cadeau wat je jezelf had kunnen geven? Helemaal zelf ontdekken wie jij ook alweer bent, wat je nog wilt leren, wat je allemaal uit je leven wilt halen. Ik zeg weleens: ik gun het iedereen dat ‘ie uit elkaar gaat. En begrijp me niet verkeerd, onze kinderen gun ik dat geen moment. Maar qua ontdekken en ontwikkelen van jezelf is dit mijn allergrootste cadeau ooit geweest.

 

Want we laten ons toch vaak beperken op het moment dat we in een relatie zitten.

 

Die balans: ik vind het heerlijk als Juul bij mij is EN ik vind het heerlijk als ze bij haar vader is. Voor mij werkt dit perfect.

 

Of deze: 

Hoe zwaar kan het zijn, jij hebt maar de helft van de tijd je dochter!

 

Poeh… die vond ik altijd lastig. Ik denk dat heel veel mensen dat heel snel zeggen, maar dat ze geen idee hebben wat het werkelijk inhoudt.

 

Die auto komt weer voorrijden, je pelt dat aapje van je af wat om je nek hangt die ‘mama, mama’ roept en je zet haar in de auto. Veel plezier hè schatje! 

 

Hoe zwaar kan het zijn? Nou ZO zwaar!

> Als je kind weg is, de oorverdovende stilte
> De rommel waar je je normaal aan ergert, waarvan je ineens denkt: ja het was toch wel lekker als er wat leven in de brouwerij is
> Dat schuldgevoel richting je kind kan met momenten zo groot zijn! Een dolksteek recht in mijn hart als je haar ophaalt en ze zegt: ‘mama, ik heb zo’n hekel aan in de auto zitten’ en je moet nog 45 terugrijden…
> En als je dochter bij je ex is, heb je geen zicht op wat er gebeurt. Hoe laat ze naar bed gaat, of ze op tijd eten en drinken krijgt, wat daar de regels zijn.

 

Dat is echt niet makkelijk. Slikken, doorgaan, iets wat je moet leren, loslaten.

 

Dus als mensen zeggen, hoe zwaar kan het zijn dat jij de kind maar de helft van de tijd hebt… THINK AGAIN!

 

Deze is echt HILARISCH! 
Dit zegt vooral heel veel over diegene die het zegt…

Jij hebt tenminste geen vent die je ook nog moet opvoeden

 

Als iemand dat zei dacht ik alleen maar: misschien moet je eens naar je eigen relatie kijken hoe volwassen die is. Of je partner er wel klaar voor was om bij zijn moeder weg te gaan?

 

Voor mij is het echt een teken van een ongezonde relatie.

Tegenwoordig lijkt iedereen maar te scheiden! 

 

En jou daarmee het gevoel geven dat je je er wel heel makkelijk vanaf hebt gemaakt.

 

Je kan niet in ‘de keuken van iemand anders kijken’. Je gaat met deze beslissing niet over één nacht ijs. Dat is een proces van maanden, zo niet, jaren. Want er komt nogal wat bij kijken als je uit elkaar gaat. Op financieel vlak, emotioneel vlak, waar ga je wonen, en hoe gaat dat als je kind bij je ex is..

 

Dus, deze vooroordelen over single moms wetende, welke herken jij? En heb je al een briljante reactie bedacht als ze een vooroordeel tegen jou zeggen?

 

En misschien weet jij zelf ook nog wel een vooroordeel. Laat je ‘m aan me weten? Vind ik superleuk! Kan via Insta of via onderstaand formulier

 

Bye!

 

PS: weet je al dat ik 3 gratis sessies per maand aanbiedt? Vrijblijvend sparren we over een onderwerp waar jij als single mom tegenaan loopt. Het geeft je inzicht, houvast en een mooie eerste stap in de richting om die relaxte single mom te worden die al haar dromen waarmaakt. Zonder angst, zonder belemmeringen en vol zelfvertrouwen.

Een gratis groeigesprek

In slechts 30 minuten van je tijd weet jij wat jouw mogelijkheden zijn om te groeien. Letterlijk ervaar jij tijdens ons gesprek hoe je leven er dan uitziet als alles mogelijk is en niks jouw meer in de weg staat. Wil je dat ervaren? Boek dan vandaag nog. Iedere maand bied ik 3 gesprekken gratis aan.