LinkedIn
WhatsApp

Al na een paar dagen gebeurde er iets waardoor ik voor een dilemma stond: opgeven of doorgaan. Opgeven zou voelen als falen. Doorgaan zou voelen als mijn eigen grenzen overgaan.

 

De 30 dagen Doen & Doorgaan challenge is fantastisch! Het is echt zo gaaf om iets met een groep te doen. De kracht en energie die het je geeft is briljant. En het is de stok achter de deur die soms zo nodig is.

Maar al na een paar dagen ging het niet alleen meer over de fysieke uitdaging. Mijn hoofd ging met me aan de haal…

 

Commitment

 

Ik keek mezelf aan in de spiegel terwijl ik in mijn badjas in de badkamer stond. 22 keer squatten was vandaag de afspraak. Appeltje, eitje. Dat had ik normaal ook gezegd. Alleen deze keer was het totaal anders.

Kom op, je hebt het beloofd. Dit is het commitment wat je hebt afgegeven naar de groep…

Mijn onderrug voelt als een veel te strak gespannen elastiek. Zodra ik iets naar voren buig, schiet ik een halve meter de lucht in van de pijn. 22 keer maar. Kom op. Je hebt het beloofd. Dit is de afspraak. Dit is het commitment wat je hebt afgegeven naar de groep voor vandaag.

 

Even schiet de gedachte door mijn hoofd: ik zou het ook niet kunnen doen en dan toch zeggen dat ik het wel heb gedaan.

Valsspeler! Snel laat ik die gedachte gaan waar ik zelf van moet gruwelen. Ik, die afspraak = afspraak bijna als belangrijkste waarde heeft en die dan haar afspraak niet nakomt? Shame on you Judith!

De gedachte schiet door mijn hoofd: ik zou het ook niet kunnen doen en zeggen dat ik het wel heb gedaan

 

Falen of mijn grenzen overgaan

 

Opgeven dan maar? Suzanne, mijn businessbuddy met wie ik het commitment heb, appen dat het me niet lukt vandaag? Dat voelt als falen. (Terwijl ik overigens niet geloof ik falen, maar in feedback of een les die je mag leren)

 

Doorgaan, het toch doen en mijn eigen grenzen overgaan? Dat is ook niet wat ik wil.

 

Ik laat de squat oefening even voor wat het is en stap eerst onder de heerlijk warme douche. Misschien verandert er zo wel iets met mijn rug.

Het is de strijd tussen opgeven en falen of mijn eigen grenzen overgaan

 

Hulp vragen

 

Terwijl ik geniet van de warme stralen over mijn huid, schiet ineens door mijn hoofd: je zou ook hulp kunnen vragen. Je gelooft zelf in de kracht van een groep. Waarom die groep dan niet om hulp vragen?

 

Jaren geleden zou ik dat idee gelijk afgeschoten hebben. Je gaat toch geen hulp vragen? Ben je belazerd. Ik kan het wel alleen. Hulp vragen is zwak. Dat doe je niet.

 

Vandaag de dag denk ik daar gelukkig anders over.

Hulp vragen? Ben je helemaal belazerd!

 

Ik neem een besluit

 

Hulp vragen is juist sterk. GEEN hulp vragen, dat getuigt van zwakheid.

 

Terwijl ik me met moeite afdroog, neem ik een besluit:

 

Ik ga voorzichtig 22 keer squatten.
Ik neem mezelf in acht
Ik ga niet OVER mijn grens heen
Ik voel wat nog wel kan
En ik voel wat niet meer kan

En daartussen beweeg ik me. Letterlijk.

 

De steun van een groep

 

Mijn tweede besluit is dat ik dit ga delen met mijn groep.

 

De kracht van de groep inzetten als hulptroepen. Briljant. Ik had het zelf tegen mijn klanten kunnen zeggen 🙂

 

Met een Insta live (altijd lekker om weer even uit je comfort zone te gaan) deel ik waar ik tegenaan loop. Het voelt fijn om de steun van de groep te voelen. Dat je het niet alleen hoeft te doen.

 

En wat merk ik tot mijn eigen verbazing? Mijn rug voelt soepeler aan. Er lijkt letterlijk een last van mijn rug te vallen als ik mijn uitdaging deel en hulp vraag.

Ik voel de kracht van de groep als steun. Hulp vragen? Is fantastisch!

 

Wat wil jij veranderen?

 

Misschien heb jij een prachtig voornemen om meer ‘me-time’ te nemen als de kids op bed liggen? Een moment rust voor jezelf pakken waarin je gewoon eens even niks doet.

 

Of misschien wil je vroeger opstaan om juist voordat de dag en drukte weer begint vanuit rust te starten?

 

Wat doe jij, als het bij jou even niet lukt?
Vraag jij hulp?
Of vertel jij jezelf een excuus waardoor je het niet hoeft te doen?

 

(Want ja, het was echt laat gisteren, ik was echt nog heel moe, zo belangrijk is me-time nou eigenlijk ook weer niet, of vul hier een excuus in naar keuze: ….)

 

Wil je mij inschakelen als jouw stok achter de deur? Met een liefdevolle schop onder je kont moedig ik je aan. Wat wil jij in je leven als single mom veranderen en lukt je keer op keer niet? Ik kijk graag eens met je mee. Je kunt altijd 1 van mijn 3 gratis sessies per maand boeken. Het enige besluit wat je daarvoor hoeft te nemen: op de groene knop hieronder drukken!

Een gratis groeigesprek

In slechts 30 minuten van je tijd weet jij wat jouw mogelijkheden zijn om te groeien. Letterlijk ervaar jij tijdens ons gesprek hoe je leven er dan uitziet als alles mogelijk is en niks jouw meer in de weg staat. Wil je dat ervaren? Boek dan vandaag nog. Iedere maand bied ik 3 gesprekken gratis aan.