Het geheim hoe jij tóch kunt doorzetten als je ECHT Geen zin hebt

geen-zin-hebben-toch-doorzetten
LinkedIn
WhatsApp

Herken je deze?

 

– Je zit lekker lui onderuitgezakt op de bank terwijl je eigenlijk moet sporten
– De kids vragen aan jou: “Mam, zullen we een spelletje doen?”
Je moet nog leren voor je opleiding/training maar slingert toch Netflix aan

 

En het enige wat jij voelt op al die momenten: “Ohhhh, ik heb ECHT geen zin.”

 

Ik geef je 6 geheimen hoe jij dan tóch kunt doorzetten op die momenten.

 

Hoe kwam ik op dit onderwerp? Nou je raadt het misschien al! In mijn agenda zag ik dat het tijd was om een blog te schrijven en ik dacht: “poeh… een van de weinige keren dat ik er echt geen zin in heb”.

 

En tóch ben jij ‘m nu aan het lezen. Hoe kan het dat ik dit toch voor elkaar krijg?

 

6 geheimen om door te zetten als je geen zin hebt

Ik weet zeker dat ook jij weleens hardop tegen jezelf zegt of je denkt het: “pfff, ik heb hier zó geen zin in!”

 

Wat kun je dan doen?

 

Voorbeeld
Laten we even dat spelletje met je kids als voorbeeld nemen. Natuurlijk is er een voordeel te bedenken als je dat spelletje wel doet met ze. Quality time, verbinding, je vindt familie belangrijk en wilt daarin investeren.

 

Tegelijk zijn er óók voordelen te bedenken als je géén spelletje gaat doen. Je kunt lekker lui blijven zitten, je kunt nog even scrollen op Insta. Jij kunt er vast nog meer bedenken.

Er zijn altijd voordelen te bedenken om iets wel of iets niet te doen. Dat maakt het behoorlijk ingewikkeld

Geheim 1: Lange en korte termijn

Daar zit gelijk de uitdaging. Het gaat over korte versus lange termijn. Ons brein kiest altijd voor de korte termijn. De makkelijkste weg. (Geen spelletje doen dus als je geen zin hebt)

 

Er moet dus wel iets heel briljants gebeuren of tegenover staan op de lange termijn om dáárvoor te kiezen!

 

Dat besef is in ieder geval stap 1.

 

Wat levert dit mij op korte termijn op als ik dat spelletje wel/niet doe en wat op de lange termijn?

 

Geheim 2: Keiharde discipline

Het is gewoon een kwestie van gaan doen. Discipline is prima te trainen. Misschien weet je het al van mij, maar ik ben mezelf ook discipline aan het aanleren. Een jaar lang neem ik 5 dagen per week een aflevering op voor De Single Mom Podcast. Dat is een kwestie van doen en doorzetten. Dat kan jij ook! (Nou ja, misschien dan niet een podcast opnemen, maar je snapt mijn punt…)

Discipline is gewoon een kwestie van doen en trainen. Als ik het kan, kan jij het zeker!

Geheim 3: Ken je belemmerende overtuigingen

Welke verhalen maak jij jezelf wijs als je ergens echt geen zin in hebt? Waar ben je in gaan geloven? Want die belemmerende overtuigingen zijn namelijk ook fantastisch om jezelf mee te saboteren. Ik had bijvoorbeeld mezelf wijsgemaakt – het verhaal verteld – dat ik geen doorzetter ben. Best lastig als ondernemer. En dus ging ik aan de slag en vertel ik mezelf nu een nieuw verhaal: ik BEN een doorzetter. (Onder andere door dus die podcast op te nemen)

 

Misschien zeg jij wel tegen jezelf: “ik ben geen goede moeder”. Prima verhaal om inderdaad NIET dat spelletje te hoeven doen! Maar of het nou zo handig is??

Welke verhalen heb jij jezelf allemaal wijsgemaakt waar je in bent gaan geloven?

 

Geheim 4: Kappen met excuses

Stop met excuses, verkoop niet langer bullsh*t aan jezelf. Het is zoooo ontzettend makkelijk om jezelf te saboteren. “Mama heeft nu echt even geen energie voor een spelletje”.

 

Bullsh*t! Je wéét dat als je van die bank afkomt en even dat spelletje doet, dat je kids blij zijn, dat er meer verbinding is, dat quality time jullie relatie ten goede komt.

 

Hoe meer excuses jij jezelf vertelt, hoe meer je erin gaat geloven. Zoek iemand die jou die ‘schop onder je kont geeft’. Een vriendin, voor mijn part bel je mij. Ik vind alles oké!

Roepen dat je een verandering wilt in je leven en er niks voor willen doen… Tsja, als het zó makkelijk was dan zouden we allemaal lui op de bank blijven zitten!

 

Geheim 5: Weet waar je het voor doet

Als jij weet waar je het voor doet op de lange termijn, zijn dingen zoveel makkelijker vol te houden! Voorbeeldje. Ik heb mijn missie heel erg helder:

 

Mijn missie is dat zoveel mogelijk single moms zichzelf écht leren kennen zodat ze hun kracht en kwaliteiten kunnen doorgeven aan hun kind(eren) om zo de wereld een stukje mooier achter te laten.

 

Helder verhaal toch?

 

Dit is wat ik hier te doen heb op deze mooie aardbol. Ook wel mijn ‘why’.

 

Op het moment dat ik die missie opschrijf, heb ik kippenvel over mijn hele lijf. Ik kan ‘m voelen in iedere vezel van mijn lijf.

Als jij echt weet waarvoor je het doet, dan is dat sterker dan dat ge-excuus-truus van geen zin hebben

 

En die missie is een hoger doel dan ‘ff geen zin hebben’ waardoor het makkelijk is dat ge-excuus-truus even aan de kant te schuiven. Mijn missie heeft voorrang. En daar hoort een blog schrijven gewoon bij!

 

Dus waar DOE jij het voor?
Waarom wil je ECHT die verandering in je leven?

 

En dat echt op een hele diepe laag weten en voelen. Tatoeëer het desnoods op je voorhoofd, plak een briefje op de spiegel of zet ‘m als achtergrond op je telefoon. Als er dan een moment komt van geen zin, pak je dat er even bij.

 

Geheim 6: Weet je persoonlijke waarden

Weet jij wat je persoonlijke waarden zijn? Wat je heel belangrijk vindt in jouw leven? Wat is de rode draad in alle verschillende rollen die je hebt? Als moeder, collega, mens, vrouw, als dochter.

 

Voor mij is bijvoorbeeld vrijheid mijn belangrijkste waarde. Afspraak = afspraak is een andere belangrijke waarde van mij.

 

Dan snap je ook gelijk waarom je nu dit blog leest.

 

Als jij dus iets wilt veranderen in je leven, kijk dan eens welke waarde daarbij aansluit. Zo kan je eenvoudig terugpakken op je waarden op het moment dat het even uitdagend is.

Als jij je persoonlijke waarden weet, wordt iets veranderen in je leven een stuk eenvoudiger

 

Wat wil jij veranderen?

Nu je dit allemaal gelezen hebt en denkt aan datgene wat jij het allerliefste zou veranderen in je leven…

 

Wat staat je dan nu nog in de weg om die verandering te laten lukken?
Zijn het je overtuigingen?
Heb je je waarden niet helder?

 

Kom dan NU van die bank af en ga samen met mij aan de slag.

 

Ik heb deze maand nog ruimte voor 2 gratis groeigesprekken voor die vrouw die voelt: JA! Ik ben helemaal klaar met mijn excuses. In 30 minuten is het ‘time for change’!!

Een gratis groeigesprek

In slechts 30 minuten van je tijd weet jij wat jouw mogelijkheden zijn om te groeien. Letterlijk ervaar jij tijdens ons gesprek hoe je leven er dan uitziet als alles mogelijk is en niks jouw meer in de weg staat. Wil je dat ervaren? Boek dan vandaag nog. Iedere maand bied ik 3 gesprekken gratis aan.

<