LinkedIn
WhatsApp

Dat knagende gevoel
Dat er iedere keer weer is

 

En ergens weet je wel dat je iets moet met die gedachte
Dat voel je aan alles in je lijf

 

En toch lukt het je iedere keer om het gevoel de kop in te drukken

 

Misschien door een extra wijntje
Misschien door het gewoon te negeren
Misschien door naar bed te gaan (en tadaaaaa, de volgende ochtend lijkt het ineens weg te zijn)
Misschien door je gevoel ‘op te eten’ met koek, snoep en chips

 

Knap!

 

Dat het je iedere keer lukt!

 

Alleen wat je ook merkt… het is er niet écht niet. Iedere keer komt er weer een moment dat die gedachte oppopt.

  • Vind ik mijn werk nog wel leuk (ander werk kan natuurlijk niet, de hypotheek moet betaald worden)
  • Dat ‘weten’ diep in je buik dat je niet in de juiste relatie zit (ik kan er natuurlijk niet uitstappen, kinderen, het huis en wat zullen mijn ouders daar wel niet van vinden)
  • De vrienden die je hebt zijn niet de mensen die het beste in jou naar boven halen (iedere keer voel je weer dat je je eigen grenzen overgaat, toch dingen afspreekt of doet waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt)
  • Je staat al jaren stil voor je gevoel en wilt je ontwikkelen, maar die ene opleiding combineren met moeder, werknemer, partner, vriendin zijn. Pffff, de gedachte alleen al zorgt voor zoveel twijfel dat je die heel snel weer wegstopt (onmogelijk om te werken, de kids op tijd uit school te halen, het huishouden doen én die gezonde maaltijd op tafel zetten. En dan ook nog studeren?? Wanneer dan!)

 

Van binnen stapelen al die gedachtes en gevoelens zich op. Want hé, jij weet net zo goed als ik dat naar bed gaan of die fles wijn leegdrinken natuurlijk niet écht zorgen dat die twijfels er niet meer zijn!

 

En zo gaat je leven aan je voorbij. Dag na dag voel je ergens weer die twijfel en toch doe je er niks mee. Nou ja, af en toe denk je er misschien nog even snel over na, maar het echt onderzoeken, het echt de ruimte geven, dat doe je maar niet.

 

Stel je voor….
Dat je het gesprek met je partner aan moet om je twijfel te delen over jullie relatie, ik ga nog liever dood!

 

Of dat je echt serieus over een andere baan nadenkt. Solliciteren? Ik? No way! Trouwens, ik weet niet eens wat ik leuk vind joh. Ik kan toch ook niet echt iets…

 

Niet meer afspreken met die ene vriendin waar je iedere keer helemaal op leegloopt qua energie, dat kan je toch niet máken om niet meer af te spreken? Dat doe je gewoon uit fatsoen niet!

 

Van binnen ga je stuk. Iedere keer datzelfde vraagstuk wat je niet aan durft te gaan

 

Wat als ik je zeg dat het ook anders kan?

 

Bovenstaande voorbeelden schrijf ik natuurlijk niet zomaar… “Been there, done that, bought a t-shirt”.

 

Die vreselijke twijfel, het in rondjes blijven draaien, geen stappen durven zetten, zo herkenbaar! En ondertussen verandert er niks. Nou ja niks, in je leven niet. Het enige wat verandert is dat je je steeds ongelukkiger voelt.

 

Stilstaan is voor mij echt achteruit gaan. Als een boom die niet groeit. Als de zon die niet meer opkomt. Dood.

 

En dat is geen leven.

 

Ik kwam ergens op een punt dat ik actie MOEST ondernemen. Lijfelijk werd ik er namelijk ziek van. Ieder weekend hoofdpijn, geen energie meer om dingen te doen, dat continue gevoel van onrust.

 

Maar het was me inmiddels wel duidelijk dat het me alleen niet lukte. Geen idee waar ik moest beginnen namelijk.

 

En dus schakelde ik hulp in. Die enorme drempel over. 

 

Ik en hulp vragen waren in die tijd echt een vreselijke combi. Dan ben je toch hartstikke zwak? Dan faal je toch? Dan val je door de mand… toch?

 

Alle bezwaren, slappe excuses heb ik overboord gegooid. Ik heb een mail gestuurd. Naar die ene persoon waarvan ik wist: zij kan me helpen.

 

Dankbaar voor Anneke

 

En nog iedere dag ben ik zo dankbaar dat Anneke in mijn leven is gekomen. Waar ik zoveel van geleerd heb. Die mij de persoon heeft laten zijn die ik nu ben.

 

Sterk, zelfverzekerd, ik durf mijn grenzen aan te geven, bij twijfel onderzoek ik dingen. En niet meer vanuit de gedachte, “dat kan ik toch niet”. Maar totaal andersom: wat kan ik al en wat heb ik nog nodig om dat te kunnen wat ik het liefste wil!

 

Twijfel ik dan nooit meer? Tuurlijk wel! Alleen heb ik nu de ballen om het aan te gaan met mezelf. Ik weet hoe ik dat kan doen. Hoe ik dat kan onderzoeken. Om vervolgens de knoop door te hakken. Zonder twijfel.

 

Waar twijfel jij over? Herken je een situatie waar ik over schreef of speelt er bij jou iets anders? 

 

Natuurlijk kun je me ook eens bellen om hierover te praten om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Klik hieronder om een gesprek in te plannen.

Een gratis groeigesprek

In slechts 30 minuten van je tijd weet jij wat jouw mogelijkheden zijn om te groeien. Letterlijk ervaar jij tijdens ons gesprek hoe je leven er dan uitziet als alles mogelijk is en niks jouw meer in de weg staat. Wil je dat ervaren? Boek dan vandaag nog. Iedere maand bied ik 3 gesprekken gratis aan.