LinkedIn
WhatsApp

Ja… eerlijk zijn. Het lijkt soms zo makkelijk en toch is het vaak best ingewikkeld. Want als ik jou vraag; “hoe tevreden ben je met je leven?”  Wat zeg jij dan? We zijn geneigd om te zeggen, “ohhh, ja ik ben best tevreden…”

 

Toch?

 

Maar vandaag wil ik dat je eerlijk bent. Goudeerlijk. Niet voor mij. Voor jezelf.

 

Ik ga je vandaag uitdagen om na te denken over jouw leven. Waar wil jij je leven verbeteren? Veranderen? Hier ga je zooooveel aan hebben!!

 

 • Voel je dat je wel iets zou willen veranderen in je leven?
 • Loopt het niet zo lekker als je zou willen?
 • Wil je groeien maar weet je niet zo goed waar je kan beginnen?

 

Dan is dit voor jou echt een cadeautje!

 

De verschillende gebieden in je leven

 

Je kunt je leven opdelen in verschillende gebieden. Dat zijn de 6 die je hieronder ziet:

 

 • Gezondheid
 • Emoties
 • Relaties
 • Financiën
 • Carrière
 • Tijd

 

Vlieg even door het huis
Pak een pen en papier of een stift van je kind
We gaan even lekker ouderwets schrijven!

 

OPDRACHT 1
Geef nu aan die verschillende levensgebieden een cijfer van 0-10.

 

LEES EERST TOT HIER EN MAAK DE BOVENSTAANDE OPDRACHT!!

 

Lees na het maken van de opdracht pas weer verder.

 

Wees echt eerlijk

 

We zijn geneigd om een maatschappelijk verantwoord antwoord te geven
Je gaat toch geen 2 geven aan je eigen gezondheid??
Stel dat iemand dat ziet??

 

En dat wil ik je vandaag vragen
Kijk eens echt EERLIJK naar je leven

 

Het is niet belangrijk wat een ander vindt, denkt. Dit is JOUW leven!

 

Waar is er voor jou groei mogelijk is?
Waar zit je ontwikkelpunt?

 

Lees nu onderstaande door en geef daarna nog een keer een eerlijk cijfer aan de verschillende gebieden.

 

 1. Gezondheid

Ga je op tijd naar bed? Eet je genoeg fruit? Genoeg groente? Sport je? Of is er ruimte voor verbetering? Ben je lichamelijk fit? Ben je geestelijk fit? Klaag je veel en ben je negatief of ben jij diegene die altijd kansen ziet en positief ingesteld is?

 

 1. Emoties

Kan je ze benoemen? Kan je ze toelaten? Mogen ze er zijn? Of stop je ze weg? Hou je ze als een skippybal onder water…

 

 1. Relaties

Hoe zijn je relaties? Je liefdesrelaties, je collega’s, je vrienden, je ouders als ze nog mogen leven, hoe is de relatie met je kind(eren)? Misschien is er wel iets veranderd nadat je uit elkaar bent gegaan. Heb jij een torenhoog schuldgevoel richting je kinderen en staat dat jullie relatie in de weg…

 

 1. Financiën

Hoe sta je er financieel voor? Hoe denk jij over geld? Hoe is je moneymindset? Kijk eens naar je bankrekening? Of hoe is het met je investeringen? Geef je meer uit dan je hebt? Duurt de maand te lang?

 

 1. Carrière

Hoe blij ben jij? Spring jij uit je bed als het weer maandag is? Voel je dat er meer in je zit? Dat er meer potentie in je zit? Zie je überhaupt je eigen potentie wel, haal je er wel alles uit aan kwaliteiten wat er in je zit? Heb je werk wat zinvol voelt? Draag je iets bij met je werk? Beteken je iets voor anderen?

 

 1. Tijd

Hoe ga jij met je tijd om? We hebben allemaal dezelfde 24 uur. Jij hebt er 24 en ik ook. Ik durf te zeggen dat ik heel goed met mijn tijd om ga. Ik denk na wat ik wil doen met mijn tijd per dag, wat ik wil bereiken. Ik plan ook heel veel. En dat klinkt vreselijk voor jou misschien? Maar ik beloof je dat het werkt!

 

Hoeveel tijd besteed je aan Netflix of aan social media? En dan zeggen dat je het heel druk hebt?? Bullshit! Je hebt je tijd niet op de beste manier voor jou besteed. En prima natuurlijk als je heerlijk een serie kijkt, maar dan niet klagen dat je het zo druk hebt.
Hoe ben je met je tijd omgegaan? Kijk eens terug over afgelopen week, afgelopen maand, afgelopen jaar?

 

OPDRACHT 2
Geef nog een keer een cijfer per levensgebied. En nu eerlijk!

 

Een 3 voor mijn financiën

 

Zelf gaf ik bijvoorbeeld een 3 aan mijn financiën toen ik een keer deze oefening deed. Ik zat precies tussen mijn vaste baan en het ondernemerschap in. Veel onzekerheid: krijg ik wel klanten? Wat als dat niet lukt?

De vastigheid had ik gedag gezegd, wat op dat moment leidde tot een financiële situatie die voor mij op dat moment niet aan mijn standaard voldeed.

 

Carrière daarentegen gaf ik een 10! Want oh, wat was ik blij dat ik mijn baan had opgezegd en dat ik me volledig op mijn eigen bedrijf kon richten! Nog nooit heb ik, tot op de dag van vandaag, zo’n goede keuze gemaakt op werkgebied.

 

Momentopname

Het doen van deze oefening is altijd een momentopname. Om te zien waar je NU staat. Want als je me vandaag zou vragen om weer een cijfer te geven aan bijvoorbeeld carrière, geef ik een 8. Niet omdat ik het nu ineens minder leuk vindt, maar wel omdat ik merk dat er ruimte is voor groei. Ik wil me ontwikkelen in mijn werk als coach, ik heb alweer een nieuwe training op het oog. Ik wil groeien in mijn ondernemersvaardigheden. Dat maakt dat er ruimte is om weer richting een 10 te gaan.

 

En ondanks dat ik dus een 3 gaf aan financiën, heb ik uiteindelijk toch de keuze gemaakt om me volledig te richten op het gebied carrière. Mijn gedachte daarachter was, als mijn bedrijf goed loopt, dan komen die bedankbriefjes die geld heten, vanzelf goed.

 

Heb je helderheid?

 

Als je helder hebt waar je nu staat, kun je jezelf vervolgvragen stellen:

 

– Waar wil ik naar toe met mijn leven?

 

– Welk gebied geeft de grootste/beste/meeste verandering?

 

– Hoe tevreden ben ik als ik naar het geheel kijk?

 

– Hoe tevreden ben ik als ik naar de losse onderdelen kijk?

 

– Wie ben ik nu en belangrijker: wie wil ik zijn?

 

– Waar zit voor jou de winst om mee aan de slag te gaan? (Hoeft dus niet altijd het laagste cijfer te zijn, het kan ook een gebied zijn wat al prima loopt.)

 

Misschien ga jij nu wel rete-slecht met je tijd om en als je daarmee aan de slag gaat, dat het een positief effect heeft op alle andere gebieden. Je hebt ineens tijd om te sporten wat weer invloed heeft op je gezondheid. Je hebt meer tijd om aan relaties/vrienden te besteden, wat daar weer een positieve invloed op heeft.

 

Heb ik je wakker geschud?
Ben je geschrokken?
Of denk je na het lezen… OMG ik heb GEEN idee waar ik moet beginnen!

 

Laat me je helpen. Boek vandaag nog 1 van de 3 gratis groeigesprekken die ik aanbied per maand. 30 minuten lang kijk ik met je mee, stel ik allemaal lastige en irritante vragen 🙂 alles met als doel dat jij je leven gaat verbeteren, dat je alles uit jouw leven gaat halen wat erin zit! Tot snel!

Een gratis groeigesprek

In slechts 30 minuten van je tijd weet jij wat jouw mogelijkheden zijn om te groeien. Letterlijk ervaar jij tijdens ons gesprek hoe je leven er dan uitziet als alles mogelijk is en niks jouw meer in de weg staat. Wil je dat ervaren? Boek dan vandaag nog. Iedere maand bied ik 3 gesprekken gratis aan.