Uit elkaar gaan of niet

Uit elkaar gaan of niet?

Wat vind jij? Ongelukkig bij elkaar blijven of gelukkig uit elkaar gaan? Doormodderen ‘voor de kinderen’ in een slechte relatie en ongelukkig zijn? Of voor jezelf kiezen en gelukkig zijn?

Voor veel mensen is de keuze uit elkaar gaan of niet, niet te doen. Want uit elkaar gaan houdt zoveel in. (Bij elkaar blijven trouwens soms ook) 

Waar zou je bijvoorbeeld moeten gaan wonen? Hoe moet het financieel? Kan je nog wel cadeautjes betalen voor de kinderen? Kan je het je kinderen überhaupt aandoen dat papa en mama niet meer bij elkaar zijn? Worden ze dan niet doodongelukkig?

Ergens zou je wel voor jezelf willen kiezen, maar je doet het toch niet. Er zijn iets teveel redenen om het niet te doen, iets teveel onzekerheden.

Stel je eens een leven voor waarin álles waar je op hoopte, is uitgekomen…

Wat als…alles mogelijk was

Wat als je op een ochtend wakker zou worden en alles waar je op hoopte, is uitgekomen. Hoe zou je leven er dan uitzien? Hoe zou je je voelen? Hoeveel energie heb je dan? Welke mogelijkheden biedt het leven je om te doen wat je wilt? Waar woon je? Wie zijn er bij je?

uit-elkaar-gaan-of-niet

Waarom zou het jou niet lukken?

Een veelgehoorde zin is: “ja, jij hebt makkelijk praten. Jij hebt een goedbetaalde baan. Jou zou het wel lukken om voor jezelf te zorgen”. Mijn tegenvraag is dan: “En waarom zou het jou niet lukken?” Vaak komt er dan een waslijst aan excuses en allerlei redenen wat er allemaal NIET gaat. “Ja maar ik heb geen goede opleiding, door de kinderen kan ik maar een paar uur per week werken, alles is zo duur, dat kan ik allemaal nooit betalen”.

Welke stap heb je nog niet genomen om het leven waar je op hoopte te laten uitkomen?

Focus op wat wél gaat

Door te kijken wat er allemaal niet lukt, krijg je geen energie. Je ziet alleen de onmogelijkheden en al snel kom je in een neerwaartse spiraal.

Laten we nu eens kijken wat er allemaal WEL mogelijk is. Dus nog een keer de antwoorden op de ‘wat-als-vraag’ erbij pakken en mogelijkheden bedenken. Kansen zien, oplossingen om dat wat jij daadwerkelijk wilt, ook waar te maken.

 

Brainstorm over de mogelijkheden

Kan je vriendinnen inschakelen die misschien een keer oppassen zodat jij extra kunt werken? 

Kun je in de avonduren een opleiding doen en daarna een toffe baan zoeken? 

Is het mogelijk om wat extra uren BSO af te nemen? 

Hebben je ouders de mogelijkheid om een dagje op te passen? (dat is nog gratis ook) 

Kan je met andere moeders afspreken dat jullie elkaars kids uit school ophalen? 

Plaats een oproep op Facebook voor woonruimte. En ja, dat voelt als met je billen bloot… Maar alles heeft zijn prijs.

Waar kies jij voor, ongelukkig of gelukkig zijn?

 

Voor jezelf kiezen en gelukkig zijn

Ik geloof niet in ongelukkig samen zijn en doormodderen voor de kinderen. Kinderen zijn zo sensitief, die pikken ieder signaal op. Al doen jullie nog zo je best om je ruzies niet uit te vechten waar de kinderen bij zijn, sfeer zegt alles. 

Wordt er niks gezegd, pikken ze dat feilloos op. Wordt er aan 1 stuk doorgepraat om alles maar te verbloemen, pikken ze dat ook op.

Hebben jullie er samen ALLES aan gedaan om de liefde tussen jullie terug te brengen? 

Kun je jezelf recht aankijken in de spiegel dat je alle mogelijkheden die er zijn geprobeerd hebt? Is de koek écht op?

Kies voor jezelf en word weer gelukkig. Je kinderen hebben echt liever twee vrolijke, blije, liefdevolle ouders die niet meer bij elkaar zijn.

Uit elkaar gaan (of niet) heeft enorm veel impact hebben op je leven. Durf jij voor jezelf te kiezen? Sta jij op een punt in je leven waarbij je hulp nodig hebt? Ik help je graag. 

Met mijn oplossingsgerichte coaching kijken we waar de (on)mogelijkheden liggen en hoe we jou leven in balans krijgen, zodat jij weer een ‘ happy mom’ wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *