Visualiseren krijgen wat je wilt

Bedenk wat je wilt en je krijgt het

 

Zo simpel? Iets bedenken wat je wilt hebben of wat je doel is en je krijgt het? JA! Zo simpel is het.

Als jij het kunt bedenken, dan is het namelijk ook mogelijk om het werkelijkheid te laten worden. Nou ja, misschien dat het iets gecompliceerder ligt dan dat ik het hier opschrijf 😊

Het leven is natuurlijk geen webshop, waar je je bestelling plaatst en vervolgens achterover leunt. Je zult er wel iets voor moeten doen als je iets wilt.

Plaats je bestelling

Maar om toch even bij die webshop te blijven, een klein vergelijk kan ik er wel mee maken. Bijvoorbeeld, je wilt nieuwe schoenen.

Eerst bedenk je wat voor schoenen je wilt hebben: sneakers, laarzen of een paar hoge hakken? En vervolgens ga je zoeken en vergelijken. Je steekt er tijd en energie in. Dat zijn de eerste kosten die je betaalt.

Als je eenmaal de voor jou perfecte schoen gevonden hebt, leg je ze in je virtuele winkelmandje en reken je ze af. Dit is de tweede keer dat het je iets kost. Daarna is het wachten. Je hebt alles gedaan wat je moest doen om je doel je te bereiken.

Bedenk eerst heel goed wat je exact wilt hebben, met alle mogelijke details

Zie het al voor je alsof het al zo is

Of je nu droomt van een nieuwe baan, een andere keuken, een mooie auto of een nieuwbouwhuis aan het water. Alles start met een gedachte. Die gedachte is de start van je daaropvolgende plan.

visualiseren-waarmaken

Bedenk eerst hoe het ideale plaatje er voor jou uitziet. Visualiseren heet dat ook wel.

Dus als je heel graag een andere woning wilt; Waar moet je nieuwe huis allemaal aan voldoen? Hoeveel kamers zie je voor je, wat voor vloer ligt erin, welke kleur hebben de gordijnen?

Alles wat je maar kunt bedenken tot in de kleinste details, probeer je voor je te zien.

Een moodboard is een mooie manier om iets te visualiseren

Tip voor visualiseren

Vind je het lastig om iets te visualiseren? Je kunt ook een moodboard maken. Ga een middagje aan de slag met wat tijdschriften, een groot vel papier, een schaar en lijm.

Knip alles uit waar je gevoel bij hebt, waar je op ‘aan’ gaat. Dat kunnen bepaalde kleuren zijn, maar ook complete plaatjes van inrichtingen of een keuken die precies aan jouw wens voldoet.

Ook erg leuk om samen met vriendinnen te doen. Oh ja, en Pinterest is natuurlijk ook top om inspiratie op te doen!

visualiseren-krijgen-wat-je-wilt

Je onderbewustzijn programmeren

En al lijkt dat knippen en plakken misschien wat kinderachtig, je onderbewustzijn pikt alles op.

Zodra je onderbewustzijn geprogrammeerd is op de juiste stand, zul je merken dat er dingen gaan gebeuren. Ineens valt je oog bijvoorbeeld op een stuk bouwgrond wat iemand te koop aanbiedt.

Of je spreekt iemand die zegt: “Ik kom vaak langs jullie huis. Mochten jullie het ooit te koop zetten, dan hoor ik het graag!”. Ineens lijkt het alsof je in een soort ‘flow’ komt en de dingen bijna vanzelf gaan.

Alleen de zon is gratis. Wat mag jouw doel/wens kosten?

Wat kost het om te krijgen wat je wilt?

“Voor niets gaat de zon op.” Dat geldt hierbij natuurlijk ook. Uiteindelijk ‘kost’ alles iets. In het geval van je nieuwe droomhuis hebben we het over geld, tijd, energie.

De vraag is dus altijd: wat heb je ervoor over om je doel te bereiken? Wat mag het voor jou kosten? Is het je dat waard? Als het antwoord op die laatste vraag JA is, dan weet ik zeker dat het je gaat lukken om je doel te bereiken.

Ben je niet bereid de kosten te betalen, dan is het ook vrij zeker dat je het doel niet bereikt.

5 vragen aan jou:
1) Welk doel wil jij bereiken?
2) Als je je doel visualiseert, wat zie je dan? Wat voel je?
3) Wanneer is het voor jou succesvol?
4) Wat houdt je nu nog tegen om je doel te bereiken?
5) Wat heb je ervoor over om je doel te bereiken? Wat mag het ‘kosten’?

Kun je wel wat hulp gebruiken om jouw doelen visualiseren en te realiseren? Met mijn persoonlijke coachingstraject help ik je ermee.

Je staat uitgebreid stil bij wat jij allemaal wilt bereiken, wat je angsten zijn, wat je daaraan kunt doen en hoe je jouw kwaliteiten op een slimme manier inzet om daar te komen waar je wilt. Wil je er meer over weten? Kijk dan op de pagina Wat ik bied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *