Ik voel weinig en lijk wel verdoofd. Wat kan ik doen?

ik-voel-weinig-verdoofd
LinkedIn
WhatsApp

Wanneer ben jij opgehouden met leven?

 

Deze titel klinkt heel dramatisch. Ik weet het. Maar op een bepaald punt in mijn leven, kwam ik er achter dat ik helemaal niet leefde. Ik voelde heel weinig en was niet blij. Ook niet echt verdrietig. Eigenlijk was er gewoon NIKS. Het leven ging aan me voorbij en ik zat in een soort slaapstand. Op standby.


Herinneringen

Wat ook vreemd is, is dat ik me sommige dingen ook slecht of helemaal niet kan herinneren. Iets simpels bijvoorbeeld; wat was vroeger de tafelschikking bij ons thuis? Op welke plek zat mijn broer en op welke plek zat mijn zus? Of bijvoorbeeld het huwelijk van mijn zus. Kan ik me ook niet meer voor de geest halen. (Gelukkig hebben we de foto’s nog 😉)

Hoe is het mogelijk dat ik belangrijke gebeurtenissen niet meer herinner?


Slaapstand

Feit is dus, dat er een moment in mijn leven is gekomen waarop ik (figuurlijk dan) in slaap ben gevallen. En dan mis je dus de leuke momenten. Ook de minder leuke momenten komen minder hard binnen, dat is dan wel weer een prettige bijkomstigheid.

 

Wanneer dat moment precies geweest is, weet ik niet meer. Wat ik inmiddels wél weet, is hoe ik het veroorzaakt hebt. En doordat ik dat weet, wist ik ook hoe ik weer kon gaan leven!

 

ik-voel-weinig-emotioneel-verdoofd

 

Je emoties verdoven

Ieder type mens gaat op zijn eigen manier met uitdagende situaties en gevoelens om. In mijn geval is dat: ik ga dingen uit de weg. Alles om maar de harmonie te bewaren.

Conflicten vind ik lastig en die vermijd ik dan ook het liefst. Dat kunnen overigens ook conflicten zijn met mezelf. Dus zodra er iets lastigs op mijn pad komt, ga ik mezelf verdoven. En dat doe (of beter gezegd deed) ik met eten. Ik at dus letterlijk mijn emoties op.

Door je emoties ‘op te eten’ voel je niks… zowel de niet-leuke dingen als de leuke dingen


Golf van emoties

Eerst was ik me daar helemaal niet van bewust. Dat ik mijn hele leven al veel (vr)eet, dat wist ik natuurlijk wel. Gelukkig zijn al die zakken M&M’s en borrelnoten niet aan mijn lijf blijven plakken.

 

Maar dat ik dat deed om mijn emoties op te eten, of uit de weg te gaan was me onbekend!

 

In een 6-daagse training was één van de onderdelen mindfulness. Tot dan toe was me dat onbekend. Maar na de tweede oefening, werd ik meegesleurd in een golf van emoties. Alles altijd maar opeten, was blijkbaar niet zo’n goed idee.


Bewustwording en leren voelen

Eenmaal die golf ervaren te hebben, was dat een goede bewustwording voor mij. Een startpunt dat er werk aan de winkel was.

 

Leren omgaan met lastige situaties.

Leren omgaan met emoties.

Spannende dingen niet meer uit de weg gaan, maar het met jezelf aangaan.

 

Een prachtig proces! Gaandeweg ben ik namelijk weer gaan leven. Met een lach en een traan. Ik heb blije momenten, maar ook zeker hele diepe donkere momenten. Bange, angstige en eenzame momenten waren er ook. En die zijn niet leuk kan ik je vertellen.

 

Maar wat wél leuk is? Die momenten gaan voorbij. En dan is er plaats voor jou. Om te zijn wie jij in de kern bent. Die mooie krachtige vrouw die je bent. Met al haar kwaliteiten.

 

Wil jij ook van weinig voelen naar het gevoel dat je leeft? Met mijn persoonlijke coaching leer ik je om los te laten wat je niet langer dient zodat je (weer) voluit kunt gaan leven!

Een gratis groeigesprek

In slechts 30 minuten van je tijd weet jij wat jouw mogelijkheden zijn om te groeien. Letterlijk ervaar jij tijdens ons gesprek hoe je leven er dan uitziet als alles mogelijk is en niks jouw meer in de weg staat. Wil je dat ervaren? Boek dan vandaag nog. Iedere maand bied ik 3 gesprekken gratis aan.