Over mij

Daar gaat ze weer..

 

Ze stapt bij haar vader op de achterbank van de BMW en zwaait naar me.

 

Ik kijk naar haar en denk: “Wat ben je toch klein, nog maar 3 jaar”

 

Het is altijd zo’n dubbel moment. Haar te moeten missen en aan de andere kant vind ik stiekem ook altijd wel een lekker moment, want dat betekent tijd voor mezelf! Doen en laten wat ik wil. Complete vrijheid!

 

Wat zal ik nu gaan doen? Weer Netflixen? Afspreken met een vriendin? Iets opruimen of schoonmaken in mijn huis?

mijn-verhaal-judith-de-jong-qoers-life-coaching

HALLO ONRUST…

 

Shit zeg.. Ik blijf maar door het huis lopen en word ondertussen super onrustig.

 

Iedere keer probeer ik ‘m weg te stoppen. Diezelfde vraag die langskomt in mijn hoofd: “Wie ben ik eigenlijk en wat ik wil?” En hoe langer ik erover nadenk, hoe meer die vraag me frustreert. Ik heb namelijk geen idee. Ik snap mezelf gewoon niet. Geen idee wat ik wil of hoe mijn toekomst eruit zou moeten zien. Laat staan dat ik weet hoe ik er kom en waar ik moet beginnen!

 

Wat vind ik leuk? Waar ben ik goed in? Waar krijg ik energie van? Wat voel ik? Waarom mislukken toch iedere keer mijn voornemens zoals een leuke moeder zijn of gezonder eten? Past die baan die ik heb eigenlijk wel bij me? Hoezo ben ik altijd onzeker over mezelf? Waarom ben ik ongelukkig?

 

De weken gaan voorbij en langzaamaan word ik gek van mezelf. Na de zoveelste keer de ‘wie-ben-ik-en-wat-wil-ik-nou-eigenlijk-vraag’ in mijn hoofd, een vreetbui en een schreeuw tegen mijn dochter hoor ik mezelf ineens keihard gillen! Oké. Tot hier en niet verder, zo kan het niet langer. Zo wìl ik het niet langer. Het lukt me niet alleen. Hoe zwak ik het op dat moment ook vind van mezelf: Ik heb hulp nodig om mezelf te leren kennen, begrijpen en gelukkig te worden.

 

Hoe anders is dat nu?

 

Wat een verademing als je wél jezelf begrijpt! Die ui helemaal afpelt. Jezelf ont-wikkelt. Als je weet hoe je afrekent met schuldgevoel richting mijn dochter dat me dus blijkbaar enorm in de weg zat. Als je weet wat je leuk vindt, waar je goed in bent. Afrekent met die irritante stemmetjes in je hoofd die zeggen: “dat lukt je toch niet!” of “je bent niet goed genoeg”. En als je snapt waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Of waarom je ze juist níet doet 🙂

 

Zo weet ik inmiddels dat ik barst van de kwaliteiten en doe ik alleen maar dingen die ik leuk vind! Alles leren over persoonlijke ontwikkeling en toepassen op mezelf, ondernemen (ik die altijd zei dat ik echt een werknemer was), schrijven, anderen coachen en inspireren, video’s maken, de verbinding met mensen voelen, een podcast opnemen. Ik durf gewoon hardop te zeggen dat ik er goed in ben, zonder enige onzekerheid. En als ik er mee bezig ben, wat een energie geeft het me!!

 

Dingen die ik niet leuk vind, ben ik mee gestopt (die trouwens meestal volgden na JA zeggen tegen iemand terwijl ik NEE bedoelde). Voor mij dus geen verjaardagen meer van vage kennissen, schilderklussen bij bijna vreemden of weekendjes weg met grote groepen.

 

DAAHAAG ONRUST!

 

Rust in mijn hoofd, rust in mijn lijf. Rust in wat ik wil en exact weten welke stappen ik moet zetten om daar te komen. Heerlijk!

 

Ik begrijp nu waarom ik keer op keer naar ongezond eten greep. Leef ik dan nu op broccoli en bleekselderij? Nee, zeker niet! Maar de bewustwording in waarom ik het deed, en af en toe nog doe, helpt me om gezonde en bewuste keuzes te maken.

 

De schreeuw van toen naar mijn dochter is nu een knuffel. We weten allebei – inmiddels is ze 9 – dat het leven niet altijd makkelijk/leuk is, maar dat een knuffel en liefde de oplossing is voor (bijna) alles!

 

Met inmiddels weer de leukste man, een dochter die ik wel op kan vreten, mijn eigen onderneming, een fantastisch huis aan het water, helemaal oké zijn met mezelf, klap ik inmiddels soms bijna uit elkaar van geluk!

 

persoonlijke-groei-jaarprogramma

 

WAT WIL JE ECHT VAN ME WETEN?

 • Wolligheid, veel praten weinig zeggen, langdradigheid; ik heb er niks mee. Ik communiceer helder, duidelijk en concreet. Daar hou ik van. Daardoor soms een tikkie kort door de bocht 🙂 maar zo is het wel duidelijk wat je aan me hebt
 • Zoveel mensen hebben een ingewikkelde manier van denken en doen. Ik niet. Ik hou van simpel denken en eenvoudig doen. Het liefst kort & bondig. Ja oké, je hebt gelijk! Dat is met deze pagina niet helemaal gelukt 🙂
 • Voor veel mensen het toppunt van ongemakkelijk… Ik vind het pure magie: stiltes laten vallen in een gesprek
 • Ik ben liefdevol confronterend en praat niet met je mee. Ja, dat doet soms pijn, is irritant en vervelend. maar het is oh zo verhelderend!
 • En alle vrouwelijke excuustruzen die liever blijven klagen en in hun eigen modder willen blijven rollen kunnen écht beter doorzoeken naar een andere coach, want dan ga je mij heel onaardig vinden
 • Bij mij zijn de dingen altijd retepraktisch, omdat ik snel resultaat wil

 

Hulp vragen om mezelf in mijn nieuwe rol als single mom echt te leren kennen, vond ik lange tijd zielig, zwak en triest. Nu kan ik alleen maar zeggen: diegene die hulp durven te vragen en het lef hebben om met zichzelf aan de slag te gaan zijn de echte powervrouwen!

 

ALS JE ME ZOU KENNEN ZOU JE WETEN DAT IK

 • iedere dag minimaal 10.000 stappen loop. En soms heel neurotisch, als ik ze nog niet heb, die laatste 200 stappen zet tijdens het tandenpoetsen voordat ik naar bed ga
 • bijna niet gelukkiger kan worden dan van een wandeling in de natuur, eindigend op het terras met een latte machiato
 • heel erg van de zon houd, alleen de zon niet van mij. Ik krijg er vlekken van en draag daarom altijd een hoed in de zomer
 • een mooie-momenten-pot in mijn keuken heb staan
 • dol ben op een boterham met pindakaas en banaan (en jij denkt nu waarschijnlijk, gatver, dat is toch geen combi? Try it!)
 • er gek op ben om in bad te gaan en daar de meest briljante ingevingen en ideeën krijg
 • zo’n irritant persoon ben die uit gedrukte boeken nog de spelfouten haalt. Je begrijpt dat ik dus ook ontzettend baal als ik door iemand op mijn eigen spelvouten gewezen word 🙂

 

Geniet van deze fantastische dag!

Ook jezelf echt leren kennen en groeien?

Investeer 30 minuten van je tijd voor een gratis groeigesprek!