Referenties

Referenties: Wat anderen over mij zeggen...

quote

Het coachingstraject betekent voor mij dat ik me na elke sessie opgelucht voel. Ik kan letterlijk vrijer ademhalen. Vanuit mezelf ben ik heel nuchter, maar ik ervaar zo’n druk van iedereen om het goed te doen voor de ander. Door het hele traject leer ik om mijn grenzen aan te geven en dat het niet erg is om eerst mijzelf voorop te stellen. Letterlijk: eerst ik en dan die ander…

 

Een mooi voorbeeld van ‘ik eerst’ is dat ik onlangs ben begonnen met een halfjaar personal training. Voor mijn gevoel was mijn batterij leeg. Twee ochtenden in de week volg ik nu PT en dit zorgt ervoor dat ik mij 100% fit en energiek voel, zodat ik zowel zakelijk als privé vooruit kan.

 

Ik vind het fijn dat ik tegen iemand kan ‘aanpraten’ die me de juiste handvaten biedt om ‘problemen & moeilijkheden’ van een andere kant te bekijken en die de focus legt op mijzelf. Door zo met jezelf bezig te zijn, is er gevoelsmatig geen ruimte om je zo druk te maken over alles om je heen en dat brengt me dat ik me volledig kan focussen en presteren.

 

Sharon

Voordat ik startte met het traject had ik een paar wensen op mijn lijstje:

 

  • meer in het nu leven
  • meer genieten, ook tijdens alle dagelijkse verplichtingen
  • meer grip krijgen op emoties/gevoelens en deze accepteren
  • leren om vanuit geduld te reageren richting mijn zoon
  • toepassen van mindset; iets weten en daar ook naar handelen zonder dat het tegenstrijdig voelt

 

Ik voelde wel een twijfel om met dit traject te starten, omdat ik onlangs 3 trainingen heb gevolgd t.a.v. persoonlijke ontwikkeling die intensief waren. Daarnaast heb ik al vaker met een psycholoog gesproken in het verleden. En recentelijk heb ik ook nog een loopbaan coaching-traject heb gevolgd. Ergens was ik wel even ‘klaar’ met mezelf bezig te zijn. Maar dit traject kwam op mijn pad en ik heb de kans toch aangegrepen.

 

Tijdens het traject bij jou heb ik heel veel nuttigs geleerd. Een daarvan is dat ik altijd een keuze heb op elk moment. Bijvoorbeeld bij het veranderen van een baan of het aangaan van een relatie. Mijn gedachte daarbij is/was dat het dan een keuze voor het leven is en dat ik dan niet meer terug kan. En dan bevestigd te krijgen dat ik altijd een keuze heb en zélfs op elk moment opnieuw kan kiezen, geeft me meer rust in dat opzicht.

 

Wat ik ook heel fijn vond, waren de meditaties tijdens de coachingsgesprekken, maar ook de meditaties, ademhalingsoefeningen via de podcast. Daarnaast nog de tips van andere meditaties en niet te vergeten de 30-dagen-challenge om het mediteren meer routine te laten worden in m’n dagelijkse leven. Ik werd me hierdoor ook bewust van het nut van mediteren dat het op meerdere aspecten van het leven een positieve invloed heeft. Waaronder het meer in het hier en nu te leven.

 

Ik heb ook geleerd om bij een moment van ongeduld/frustratie t.a.v. het nonchalante gedrag van mijn 12-jarige zoon wat opruimen betreft, meer vanuit een gewenst gedrag (van mezelf) te reageren ipv vanuit frustratie. In ‘the heat of the moment’ blijft het een uitdaging, maar ik weet nu wel hoe ik mezelf tot de orde kan roepen alvorens ik reageer vanuit frustratie. Dit door te visualiseren hoe ik wil reageren, namelijk vanuit liefde en respect maar zeker ook op een heldere manier.

 

Door alles wat ik leerde verwacht ik meer rust te ervaren als het gaat om het maken van keuzes in het leven door te weten dat ik altijd opnieuw kan kiezen. Tevens het besef dat als blijkt dat ik ‘verkeerd’ gekozen heb, ik altijd weer iets anders kan kiezen en erop kan vertrouwen dat het goedkomt. Dit is heel waardevol voor mij te weten. Net zoals: wat is zekerheid?: Het vertrouwen dat het goedkomt. Dit geldt namelijk op “alles” in het leven.

 

De “frustratiemomenten” t.a.v. het gedrag en de rommel van mijn zoon zijn verminderd. Hij zit momenteel goed in zijn vel, reageert op een positieve manier op mijn ‘verzoekjes’. Het opruimen an sich blijft een uitdaging, maar hoe hij op mij reageert, ben ik al zo blij mee!

 

Ik vind je een geweldige coach. Je hebt ook alles in je om een goede coach te zijn: betrokken, enthousiast, duidelijk, flexibel en toegankelijk. Daarnaast denk je mee en ben je zelf ook open. Je commitment is onwijs hoog. Dit blijkt ook uit je tussentijdse geschreven dan wel ingesproken berichtjes en door je persoonlijke video’s.

 

Op meerdere manieren wist je me te stimuleren en te prikkelen/triggeren.

 

De klapper gebeurde tijdens ons laatste gesprek waarin je doorvroeg over mijn frustratie jegens de troep waar mijn zoon wel van houdt. Daarbij gaf ik aan “nou ik hou van rust en dus van een opgeruimd huis en hij houdt van rommel en dat botst”. Punt.

 

Maar nee, jij ging erop door en uiteindelijk kwam daar een bijzonder inzicht. Het inzicht waardoor dit ongeduld ontstaat. Er zit nl een diepere laag onder: de band die ik met mijn vader heb vanaf jongs af aan. Het gevoel van niet gezien worden, niet gehoord worden.

 

Dit is wat mijn zoon dan onbewust ook doet. Hem boeit het niet dat zijn kamer een bende is, hij houdt juist van rommel om hem heen. Zijn reactie op mij en het feit dat het hem niet boeit, schept bij mij dan de indruk dat hij mij niet ziet, het niet belangrijk vindt wat ik vind.

 

Ik zou je zeker aanbevelen bij anderen!

 

Tanja, single mom van een zoon en dochter

quote
quote

Ik heb kortgeleden Judith mogen ont-moeten, een verrijking in mijn leven! Wat een prachtvrouw! Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij haar en durfde haar inzage te geven in mijn diepere zelf.

 

Judith luistert echt en oprecht, zonder te oordelen. Ik weet zeker dat Judith haar medemens het pad kan laten zien wat je zélf graag bewandelen wil, je eigen koers bepalend!

 

Ik gun het iedereen om dit avontuur naar jezelf met Judith aan te gaan en jezelf onder haar bezielende begeleiding te ont-wikkelen.

 

Bir

Judith is een fantastische coach die je met behulp van de juiste vragen je zelf je eigen antwoorden laat vinden. Door deze manier leer je veel over jezelf, maar blijf je ook dicht bij jezelf. 

 

Ze heeft een goed luisterend oor en in combinatie met haar vrolijkheid, maar ook professionaliteit is het een genot om bij haar te mogen zijn.

 

Irene

quote
quote
 

Het coachingstraject heeft me zoveel moois gebracht. Mijn leven is veel meer in balans. Ik ga beter en vooral zinvoller met mijn tijd om. Voor mijn gezin ben ik weer de moeder die ik wil zijn en op mijn werk is die promotie nu al werkelijkheid geworden!

Marieke

Ik was al een tijdje aan mezelf aan het werken. Ik kwam tot de conclusie dat ik een groot deel van mijn leven in een soort overlevingsmodus gezeten had. Alsmaar doorgaan en vooral niet denken, rusten of voelen, gewoon kiezen op elkaar en gaan.

 

Tot het niet meer ging….Ik moest alles opnieuw leren bekijken en voelen. Waar liggen mijn grenzen? Wie ben ik? En wat wil ik wel en niet (meer)?

 

Ik heb even getwijfeld om met lifecoaching te starten, omdat we elkaar ook enigszins persoonlijk kennen.

 

Maar dat issue heb ik aan de kant geschoven. Ik probeer iets meer te vertrouwen op het universum. Dat ze ons geeft wat we nodig hebben. Niet altijd wanneer we erom vragen, maar wel wanneer we het nodig hebben.

 

Wat zijn de resultaten nu je de inzichten toepast in de praktijk?
Ik ervaar meer rust en feedback komt niet meer zo hard binnen. Ik neem meer rust, maar krijg tegelijkertijd ook meer gedaan. Ik accepteer ook meer dat je iets verkeerd kunt doen en dat dat helemaal oké is. Ik realiseer me ook dat ik niet (hard) hoef te werken om me goed te voelen.

 

Voor nu concentreer ik me even op weer helemaal lekker in mijn vel zitten, leuke dingen doen, voor de kids en het huis zorgen en eventueel vrijwilligerswerk. En als er straks weer meer ruimte komt en er komt een leuke baan voorbij die me fantastisch lijkt dan ga ik ervoor! 

 

Je was een superfijne coach! Open, toegankelijk, duidelijk en je wist me te raken en aan het denken te zetten. Je zag in dat er achter mijn hulpvraag meer zat en door daar dieper op in te gaan kon ik werken naar de hulpvraag toe. It was the best thing i never knew i needed!

 

Eva

quote
quote

Judith heeft het hart op de goede plek. In haar werk als coach weet ze de ander op te liften door onder andere het stellen van goede en gerichte vragen. Ze kan goed luisteren, is eerlijk en geeft de ander de ruimte om zelf tot inzichten te komen. 

 

Judith heeft veel kennis met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling en het vormen van een positieve en doelgerichte mindset.

 

Carla

Wij kennen Judith als een sprankelende, open minded, warme vrouw, die bovendien een bijzondere intuïtie heeft, die ze inzet in haar werken met anderen. 

 

Ze heeft het lef lastige persoonlijke vraagstukken aan te pakken. Ook die van haarzelf. Vastberaden en helder.

 

Anneke en Jacqueline

quote